Dinsdag 14 januari in de Beemd

Op het menu staat Rode kool met runder stoofvlees en aardappelpuree €6,50 pp Vanaf 17.00 tot 19.00 afhalen en voor de liefhebbers gaan we om 17.30 aan tafel. Voor diegene die blijven eten heb ik weer een lekker dessertje. Rode kool lijkt voor sommige misschien een eenvoudig gerecht maar er komt in mijn recept toch echt wel wat kookkunst bij kijken. Heel vaak start ik vol goede moed ik heb immers toch al verschillende keren heerlijke rode kool gemaakt voor onze gasten. Maar tegen het einde van het kookproces slaat meestal de paniek toe. Het lukt me deze keer niet, het ruikt raar, het smaakt vlak of flauw! Afijn we zullen weer zien en hebben ook nu maar weer vertrouwen :)

Op de runder stoof kan ik me altijd creatief uitleven, met het garnituur (de groenten die erbij gaan) of het vocht waarin het bereid wordt. De ene keer en lekker krachtige bouillon of rode wijn en ook wel donker bier of appelazijn!

De aardappelpuree is niet zo moeilijk, lekkere aardappelen goed koken, beetje roomboter, nootmuskaat, peper en zout en wat opgevangen kookvocht, meer heeft het niet nodig maar heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>