MaaltijdAfhaalMeppel dinsdag 21 en vrijdag 24 januari

Deze week een gerecht die bij bijna iedereen in de smaak valt! Sweet Sour chicken op een bedje van groenten met lontongrijst. Het is wel een bewerkelijk gerecht en met name door de populariteit loop ik tegen beperkingen aan van ovens en schalen. Nadat het kippenvlees is schoongemaakt wordt het eerst door een losgeklopt eitje gehaald waarna door mooi maïsmeel. Dan kan een handje vol gefrituurd worden in raapolie. Als alle kilo’s gedaan zijn kan de saus gemaakt worden van soja, bruine suiker, zelf gemaakte appelazijn, tomaten ketchup, knoflook en gember. Dit moet vervolgens in de oven.

Deze keer doe ik er julienne gesneden groenten onder die ook lekker meegaren in de saus.

Lontong rijst is een rijst blok meestal gekocht in een buideltje. Het is kleefrijst vermengd met Ketanmeel dat is meel gemaakt van kleefrijst. Indische mensen eten dit vaak koud en vinden dit een traktatie maar kan ook warm gegeten worden.

Dinsdag in de Beemd zijn er geen bijzonderheden.€6,50pp

Vrijdag in de Boerhoorn hebben we iets te vieren en is er dus wat extra’s.€7,50pp

Geef je op via de mail, facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>