0

MaaltijdAfhaalMeppel dinsdag 4 febr in de Beemd

 

Ik had voornemens om deze dinsdag spruitjes te koken en in overleg met de harde kern van deze eet groep is het op advies van Josée spruitjes stamppot geworden. Met appeltjes en spekjes waarbij natuurlijk een lekkere slagers worst niet mag ontbreken. Voor degene die bij ons aanschuiven maak ik een heel ouderwets dessert welke ik in een nieuw jasje steek (wat ik nog niet verklap). En daarnaast wat garnituur van augurkjes, zilveruitjes en mijn zelfgemaakte mosterd. Ik hoop dat zelfs de mensen die niet erg graag spruitjes eten hiervan zullen smullen.

Het is belangrijk om je van te voren via email, twitter of deze site op te geven en aan te geven voor hoeveel personen. ook handig is het om te weten of je bij ons komt eten of de maaltijden op komt halen.

Als wij daaruit mogen kiezen vinden wij het fijnst en gezelligst als je blijft eten zodat we met elkaar gezellig kunnen praten over van alles en nog wat.

Baukje Huizenga van de Filmograaf heeft een kort filmpje voor mij gemaakt van wat taarten die ik zoals gemaakt heb. http://www.youtube.com/watch?v=cQbRgnbS61A

0

MAM Vrijdag 31 januari de Boerhoorn

Deze vrijdag een lekker hart verwarmend gerecht Goulash met echte Hongaarse paprika! Ik serveer er rijst bij €7,50pp

Geef je op tijd op anders kun je achter het net vissen :)

Goulash wordt gemaakt met rund vlees voor diegene die dit belangrijk vinden, het zou ook met aardappelpuree gegeten kunnen worden. Rijst is in dit geval voor mij iets overzichtelijker.

Dus geef je ruim van te voren op dan weet je zeker dat er een maaltijd voor jou gereserveerd is. Afgelopen vrijdag hadden we een leuk gezelschap in de Boerhoorn te eten dus schroom niet en schuif aan. Dit gerecht is ook uitermate geschikt voor de “je weet maar nooit” maaltijd in de diepvries!

0

MAM Dinsdag 28 januari de Beemd

 

Deze dinsdag is weer puur Hollands Rode bietjes met gebakken uitjes, aardappelen en een gehaktbal!€6,50 pp

Voor diegene die blijven eten is het toetje (op verzoek) ook al bekend, bitterkoekjes-vla :)

Dus wil je nu eens een avond gemakkelijk of een extra maaltijd in de diepvries voor je weet maar nooit of nog gezelliger je schuift bij ons aan?! Meld je dan snel aan want dinsdag is te laat.

Je kunt je per email aanmelden en eventueel vragen om op de mailinglijst geplaatst te worden, dan krijg je iedere week een mailtje met het menu erin. Of meld je aan via twitter @ingridientop

Of via facebook Ingridientop

Het was weer gezellig hoor zo met elkaar aan tafel en wat kun je lachen daar in de Beemd. Bijzonder hoor om stukjes van al die levens te horen. Voor het eerst had ik zelf de gehaktballen gemaakt ja ja ik hoor jullie al denken hé nooit gehaktballen gemaakt. Nou dat wel maar nooit naar wens ik had er allerlei problemen mee. Ik eerst maar eens op zoek naar mooi rundergehakt de slager vroeg €10,- per kg ??? Het is geen tartaar! gelukkig had de C1000 net vers gehakt gedraaid en het zag er prachtig uit!! Ik op internet naar allerlei tips en trucs gezocht en er toch maar aan begonnen. En ……..? ze werden prachtig en ze vonden ze heerlijk!!! Missie geslaagd daar hoef ik dus nooit meer tegenop te zien. De uitjes voor de rode bietjes had ik heel langzaam gekarameliseerd en waren heerlijk zoet geworden. Het toetje sloeg ook aan dus het succes was compleet. Volgende week spruitjes stamppot met appeltjes en apart ernaast spekjes en rookworst sjeu en mosterd :)

0

MaaltijdAfhaalMeppel dinsdag 21 en vrijdag 24 januari

Deze week een gerecht die bij bijna iedereen in de smaak valt! Sweet Sour chicken op een bedje van groenten met lontongrijst. Het is wel een bewerkelijk gerecht en met name door de populariteit loop ik tegen beperkingen aan van ovens en schalen. Nadat het kippenvlees is schoongemaakt wordt het eerst door een losgeklopt eitje gehaald waarna door mooi maïsmeel. Dan kan een handje vol gefrituurd worden in raapolie. Als alle kilo’s gedaan zijn kan de saus gemaakt worden van soja, bruine suiker, zelf gemaakte appelazijn, tomaten ketchup, knoflook en gember. Dit moet vervolgens in de oven.

Deze keer doe ik er julienne gesneden groenten onder die ook lekker meegaren in de saus.

Lontong rijst is een rijst blok meestal gekocht in een buideltje. Het is kleefrijst vermengd met Ketanmeel dat is meel gemaakt van kleefrijst. Indische mensen eten dit vaak koud en vinden dit een traktatie maar kan ook warm gegeten worden.

Dinsdag in de Beemd zijn er geen bijzonderheden.€6,50pp

Vrijdag in de Boerhoorn hebben we iets te vieren en is er dus wat extra’s.€7,50pp

Geef je op via de mail, facebook of twitter.

2

Vrijdag Boerhoorn 17 januari Boerhoorn

Het is de laatste weken een beetje stil in de Boerhoorn hopelijk brengt de beurs van afgelopen zaterdag daar verandering in. Er staat Thaise Curry kip (of zonder) met Lontong op het menu €8,- pp.

De curry is van mijn zelf gemaakt groene curry waar onder andere vers citroengras in is vermalen dat levert soms wel wat vezels op maar erg gezond!

Lontong is een traktatie onder Indische mensen en die kennen wij :) het wordt gemaakt van een hoeveelheid rijst welke met ketanmeel wordt vermengt. Dit levert een stevig blok rijst op. Tot nu toe heb ik altijd de zakjes gekocht en na het koken laten afkoelen waarna we het in blokjes snijden. De smaak is veel voller dan gewone rijst. Misschien ga ik het in de toekomst zelf een keer maken! Je kunt het ook warm eten hoor.

Voor diegene die het graag vegetarisch willen eten vermeld dit even bij het aanmelden.

0

Dinsdag 14 januari in de Beemd

Op het menu staat Rode kool met runder stoofvlees en aardappelpuree €6,50 pp Vanaf 17.00 tot 19.00 afhalen en voor de liefhebbers gaan we om 17.30 aan tafel. Voor diegene die blijven eten heb ik weer een lekker dessertje. Rode kool lijkt voor sommige misschien een eenvoudig gerecht maar er komt in mijn recept toch echt wel wat kookkunst bij kijken. Heel vaak start ik vol goede moed ik heb immers toch al verschillende keren heerlijke rode kool gemaakt voor onze gasten. Maar tegen het einde van het kookproces slaat meestal de paniek toe. Het lukt me deze keer niet, het ruikt raar, het smaakt vlak of flauw! Afijn we zullen weer zien en hebben ook nu maar weer vertrouwen :)

Op de runder stoof kan ik me altijd creatief uitleven, met het garnituur (de groenten die erbij gaan) of het vocht waarin het bereid wordt. De ene keer en lekker krachtige bouillon of rode wijn en ook wel donker bier of appelazijn!

De aardappelpuree is niet zo moeilijk, lekkere aardappelen goed koken, beetje roomboter, nootmuskaat, peper en zout en wat opgevangen kookvocht, meer heeft het niet nodig maar heerlijk!

0

Ingridientop op de Bewust Meppel beurs in Dingstede

The day after de Bewust Meppel beurs is het tevreden terug kijken op een leuke dag waar we bijna 500 van de 1000 bezoekers van ons gerechten hebben mogen laten proeven. Al deze mensen weten nu dat Ingridientop bestaat en wat we zoal doen, ook kregen we de kans om een aantal op de hoogte te brengen van MaaltijdAfhaalMeppel :). Een te gek team van vrijwilligers zorgde ervoor dat dit ging lukken en zo konden we ook uitdragen dat delen vermenigvuldigen is. We hadden 5 gerechtjes die ieder €1,- kostte! De groenteboer Villa Sterrebos http://www.villasterrebos.nl/home/29 uit Frederiksoord had de biologische groenten gesponsoord en Hellen Reinink van Totaal Reclame http://www.totaalreclame.nl/ uit Tuk de kleding en posters. Tjaard Suringar https://www.facebook.com/pages/Meubelmakerij-Tjaard-Suringar/492147017571585?fref=ts heeft er met zijn slimme brein voor gezorgd dat Anton geen pijn in zijn rug kreeg door de tafel ingenieus doch eenvoudig te verhogen! Zo vormen wij een minigemeenschap binnen een gemeenschap en het voelt heerlijk om daar bij te horen. Ook kwamen jullie als mijn vaste gasten en supporters ons bezoeken en succes te wensen en zoals beloofd wachtte daar een lekker gratis kopje soep op jullie! In mijn team waren Marijke Sinnema ze helpt mij iedere dinsdag met het schoonmaken van de groenten en is zó lief dat ze af en toe ook voor dag en dauw opstaat om mee te sjouwen als ik zware boodschappen heb op de markt! Anton van den Brink is een lieve schat die zelf ook zijn eigen toko heeft met cateringen van feestjes, les geeft aan groepen én regelmatig kookt op de markt in Emmen! Lisanne Lasker onze leuke vrolijke en hard werkende nieuwe buurvrouw, vanaf 8 uur stond je er voor ons en was als laatste thuis, wat een energie en vrolijkheid! Anouk Hoekman zit nog op school en doet haar profielwerkstuk over Ingridientop en komt dus gewoon in haar examen jaar in haar vrije tijd mij een hele dag helpen heeft de cups samen met Dion gevuld met rode kool en later naast mij de verse pasta bereid! Agnes Schutte is zó creatief dat ze van een metalen uitgeefbalie mijn filosofie weet uit te drukken en vond het zo gezellig dat ze gelukkig is gebleven om de soep op te dienen! Inge Zandbergen ken ik al heel wat jaartjes en heeft mij met veel kookinzicht bij gestaan aan de stoof wat fijn dat je er was! Han Zandbergen onze meedenkende kritische vriend die onze filosofie heeft uitgelegd aan honderden mensen! Dion Helmich mijn puberzoon heeft mij menig keer uit de brand geholpen met spullen halen en de cups vullen met rode kool en de oven in de gaten houden! Caitlin Helmich mijn dochter moest eerst vroeg op pad naar Beilen om auditie te doen en toen door papa terug gebracht en onmiddellijk bij mij in de hectiek gestort, overal hand en span diensten verricht! Ron mijn partner heeft zoveel gedaan de dagen ervoor en niet te vergeten erna dat het te veel is om op te noemen en dat waardeer ik zeer! Eerdaags gaan we het eens lekker met elkaar afsluiten!

Bedankt allemaal iedereen was onmisbaar knuf!

Ingrid

0

MAM vrijdag 10 januari 2014 Boerhoorn

Ondanks dat het op dit moment heel erg hectisch is in verband met de voorbereidingen voor morgen de Bewust Meppel beurs in Dingstede. Waar ik jullie alle van harte uitnodig om mij daar op te zoeken, ik sta in de kantine bij de uitgave balie. Maar ondanks dat  laat ik mijn lieve gasten niet in de steek. Catelaanse stoofkip met pastinaak en rijst.€7,50 pp

 

Als dank voor het vertrouwen die jij als mijn vaste gast in mij stelt bied ik je op de Bewust Meppel beurs in Dingstede een gratis kopje soep aan. Tot op de beurs!

 

0

MaaltijdAfhaalMeppel dinsdag 7 januari in de Beemd

Wij wensen iedereen een gezellig, gezond en culinair 2014!

Het nieuwe jaar is nu echt van start gegaan en wel met gewoon gezond eten. Het wordt varkensfiletlapje met erwtenpuree en worteltjes gekookt in sinaasappelsap.€6,50 pp

Voor diegene die blijven eten, onze vaste gasten weten dit al, maak ik een lekker dessert.

Wij zijn druk met de voorbereiding van de Bewust Meppel beurs 11 januari in Dingstede. Als dank voor het vertrouwen van mijn vaste gasten nodig ik jullie graag uit om daar gratis een kopje soep van mij te komen halen.

met culinaire groet,

MAM Ingrid Louwerse

0

MAM Beemd 31 dec en Boerhoorn 3 jan

Hallo lieve mensen,

 

Aankomende dinsdag is het oudejaarsdag en op verzoek van de vaste groep in de Beemd is er gekozen voor een licht verteerbare maaltijd. En wel verse zuurkoolstamppot met ham en verse ananas €6,50 pp. We eten deze dagen vond men te veel en vaak te vet dus even iets waar veel vit C inzit en niet te veel vet. We eten s avonds/ s nachts ook weer van alles. Ik maak voor onze oud en nieuw nacht groentesoep met twee salades huzarensalade en zalmsalade van verse zalm natuurlijk. wil je ook wat bestellen dat kan respectievelijk €4,50 en €6,- pp (200gr). Heb je hiervoor belangstelling geef dit dan vooral voor de 30ste op!

Vrijdag maak ik een Indische maaltijd de favoriet van Ron Ikan Pepesan met gekruide spruitjes (jawel dat kan best!) en pandan rijst gemaakt van rijst met een vers pandanblad gekookt. De Ikan Pepesan is een pittig visgerecht gemaakt van gerookte makreelfilets. €7,50 pp