Gezellig avondje met Turks brood en snelle sausjes

Het is zaterdagavond en we maken er een gezellig avondje van. We hebben best zin in wat na een dagje shoppen in Heerenveen. Op de markt daar hebben we twee Turkse broden gekocht, qua smaak is het wat mij betreft vlak en er wordt vooral veel lucht in geblazen maar ik zie het meer als vervoersmiddel van de sauzen.

Aioli vals gespeeld  – Hellmann’s mayonaise, citroensap, peper, zout en knoflookpuree (vijzel)

Tzatziki  –  komkommer fijn geraspt in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit, citroen, dille, knoflook, peper, zout, Griekse yoghurt, creme fraiche (super bio kwaliteit yes!)

Mangosaus  –  Verse mango, rode peper, zout, gember, koriander, rood uitje, gember siroop dit alles in de vijzel.

stukjse komkommer en ja ja niet zelf gemaakt filet amerikaan.

Geef toe in een 15 minuten had ik een dienblad vol wat niet zou misstaan op een Hollandse verjaardag, is eens heel wat anders dan die blokjes kaas en stukjes worst die overigens nog nooit bij onze families op tafel te vinden waren. Ik weet niet beter of wij hadden eieren in runder rookvlees, ham met roomkaas met zelf uitje en kruiden, en ja wel een augurkje met boterhamworst, gevulde eieren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>