Gezelligheid in de Boerhoorn 1 november

Hallo lieve mensen,

Ik ben nog steeds aan het nagenieten van afgelopen vrijdag de MaaltijdAfhaalMeppel (MAM) maaltijd in de Boerhoorn. De opkomst was misschien door mijn verjaardag wat geflatteerd mijn eigen gezin was ook aanwezig maar des al niet te min toch meer dan ik tot nu toe gewend was. Hopelijk zet dit door want het versterkt de gezelligheid enorm! Ik had natuurlijk ook extra uitgepakt met de hapjes vooraf het drinken was dit keer op mijn kosten en diegene die mij goed kennen weten dat ik dan uitpak in het dessert. Ik zal bij het begin beginnen; als hapjes had ik peper en zout broodvingers, een Frans brood, gegrild Rozemarijn ciabatta brood met knoflook en tomaat en Ron had mini empanada’s gemaakt met twee soorten chilisaus een hete en een zoete. Bij het brood had ik een dip gemaakt van geroosterde paprika’s met gepofte ui en knoflook. En een dip van roomkaas met knoflook, dille, peterselie zout peper.

Het gerecht van deze week was Catelaanse kipstoof met een noten/knoflook/peterselie pasta, pastinaak, schorseneren en omdat de meeste mensen er graag iets bij hebben serveerde ik er dit keer rode Bulgur bij. Het dessert was zoals gewoonlijk bij mij iets uit de hand gelopen onze dochter een hele goede bakster is spé had de lekkerste gemaakt vond ik een platte wortelcake met oa rozijnen en erboven op hoe kan het ook ander bij onze chocoholic een heerlijke chocladefudge laag.  Heerlijke zachte bite en nou ja heerlijk dus. Ik had een opgepimpt stoofperentaartje gebakken met een gelei van stoofperen sap en bakjes met pompoenappelkaneel compote met een hazelnootkruimellaag gebakken in de oven en een pruimen Clafoutis (heel handig in een dichte vorm fruit erin en een soort dikker flensbeslag op gieten) en mijn ouders hadden hun beroemde appeltaart gebakken. We hadden één hele grote tafel gemaakt met kaarsjes en een paar leuke kleedjes de sfeer verlichting zo goed mogelijk aan een muziekje op maar mijn gasten brachten natuurlijk de meeste gezelligheid. Dus hopelijk tot snel en maken wij er ook een gezellige avond van.

 

Knuf Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>