Afbeelding
0

Gingerbread victoriaans huis

Het is vandaag maandag morgen ga ik weer aan de slag voor MaaltijdAfhaalMeppel (MAM), net een druk weekend achter de rug maar vandaag is het tijd om mijn wens die ik al jaren heb eens waar te maken. Een Gingerbread huis bakken en maken. En natuurlijk loop ik in de valkuil om een complexer huis te maken dan je eigenlijk mee zou moeten beginnen. Afijn het is nu eenmaal zo dus we zijn er aan begonnen en we zien wel waar het huis eindigt. Ik moet wel bekennen dat ik kant en klaar deeg heb gekocht bij de Ikea waar ik gisteren was. Dat leek mij bij zo’n eerste poging beter, krijg ik even iets meer feeling mee. Dit deeg moet natuurlijk stevig worden na afkoelen en vooral niet uitvloeien en te veel rijzen. Nou zelfs dit deeg bakt niet super strak blijkt wel!SAMSUNG DIGITAL MOVIE

 

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Alle elementen welke ik heb gedownload, geprint en uitgeknipt zijn gebakken die moeten eerst helemaal afkoelen. Daarna maak ik karamel van bruine suiker en daar ga ik de elementen mee plakken ipv glazuur. ik heb  namelijk op internet forums gelezen dat karamel beter houd. De glazuur waar ik het later mee ga versieren maak ik met eiwit en poedersuiker. Zou het nu ook handiger zijn om eerst te versieren en te laten drogen en dan pas de elementen aan elkaar vast te plakken. Daar heb ik nog niets over gelezen op het internet, iemand ervaring? Zoals je ziet staat het victoriaans huisGingerbread house (3) Nu nog de versieringen met icing Sugar ….. een hindernis te nemen zal ik maar zeggen.

ik moet jullie iets vertellen en laten zien het huis is ingestort! Ja dat is gewoon ook de waarheid niet alles lukt in één keer. Blijkbaar wordt het cement, karamel, toch zacht.  Wat je normaal gesproken uit je pan moet bikken is uiteindelijk op onverklaarbare wijze toch zacht geworden! Ik heb het advies van een gestudeerde kok gekregen om het de volgende keer met chocolade te doen ….. we gaan het proberen maar ik heb er geen hoge verwachtingen van.SAMSUNG DIGITAL MOVIE De versiering heb ik aan mijn ambitieuze dochter over gelaten. Zelf vond ik het best lastig om met stille hand dunne lintjes te trekken zgn piping. maar ook hier zal wel gelden “oefening baart kunst” dus ik geef niet op maar onderschat het ook niet, duurt gewoon een paar jaar voordat ik dat goed kan denk ik.SAMSUNG DIGITAL MOVIE

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>