Rendang afgelopen vrijdag in de Boerhoorn

De Rendang heeft dankzij mijn prachtige cadeau een “Hooimadame” heerlijk langzaam kunnen garen. Ik had voor de zekerheid en om mij vrolijk te maken een digitale thermometer in gehangen. Zo kon ik volgen hoe snel het gerecht af zou koelen maar ik kan je verzekeren dat ging heel langzaam dus het heeft echt zin en een meerwaarde. Dit scheelt zeker bij dit soort gerechten enorm veel gas! Als de temperatuur te laag werd heb ik het weer een kwartier op het vuur gezet en vervolgens weer terug in de hooimadame.

De vorige keer met het maken van de Rendang was de scherpte nogal terug gelopen, dit keer heb ik dat kunnen voorkomen door een soort verse sambal te maken en heb deze vrijdagochtend  nog eens extra toegediend.

Zoals ik al verwacht had waren er meer liefhebbers dan normaal en sommige slimmerds hadden extra porties besteld voor in de vriezer!

tot een volgende keer maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>